Com es va fer... Coses de Nens

Coses de nens Making 001 Macedonia Diversa

Quan ens van encarregar la realització del videoclip de la cançó "Coses de Nens" de Els amics dels Arts, versionada pel grup Macedònia en el seu nou àlbum "Els Nens dels Altres" (Discmedi 2011) vam haver de fer front a diversos reptes.

El primer de tot i més evident, va consistir en estar a l'altura de les poderosíssimes imatges que es descriuen en la cançó. Estrofes com "Menja un caramel, Gust de beixamel, Se li eriça el pèl, Des d'un gratacel " o "Quan la Violant, Menja un croissant, Sobre un elefant, Sempre va endavant" ens obrien portes meravelloses a la imaginació. Ara, havíem de trobar el concepte visual per traslladar l'esperit de tot aquest imaginari sense caure en la il.lustració literal.

Coses de nens Making 006 Macedonia Diversa

El segon repte va ser el de no oblidar el públic potencial al que aniria dirigit el videoclip: les nenes i nens seguidors de Macedònia. Teníem, per tant, la responsabilitat de fer quelcom atractiu per a ells, però, amb una cançó diferent, no massa fàcil i allunyada dels tòpics del single amb molt ritme i tornades fàcils.

Coses de nens Making 004 Macedonia Diversa

I finalment, ens vam proposar un tercer gran repte en afegir al videoclip un contingut al.legòric referent al moment que estaven vivint les joves components del grup: el final de la seva etapa a Macedònia. Aquest era l'últim videoclip del seu últim disc. I d'alguna forma aquesta idea de canvi, de final d'una etapa i començament d'una altra també està present a la cançó. "És la tripulant, D'una nau errant, No vol fer-se gran, Tampoc demana tant".

I és aquí, amb aquesta última frase que sumada a aquesta altra "Els gronxadors, Turboreactors, Li eixuguen els plors, Són com meteors", on van trobar l'excusa perfecta per començar a construir la idea visual i narrativa del videoclip.

Coses de nens Making 002 Macedonia Diversa

Coses de nens Making 007 Macedonia Diversa

Sinopsi:
Les Macedònia viatgen en una nau espacial travessant sistemes solars i planetes. Elia, vocalista en el tema, és la capitana. La resta de noies fan diferents treballs a l'interior de la nau: càlcul de ruta, arxius, informació, comunicacions. Es preparen per aconseguir la velocitat de la llum. Salten al hiperespai en un viatge al.lucinant de paisatges psicodèlics. Finalment arriben a una altra galàxia. Estan emocionades, admirades, impressionades davant l'espectacle de l'univers que es mostra davant elles. El que han trobat és encara més bell que el que van deixar enrere. Però fins i tot, això ara ja no és important perquè el rellevant és l'amistat que encara les uneix. I es fan conscients que tot el viscut i compartit fins ara té sentit i ha valgut la pena. No es tracta del final sinó d'un nou principi. El viatge continua.

Aquesta era la història i ara tocaven les imatges. Llavors van aparèixer les referències. El salt al hiperespai havia de ser tan al·lucinant com el de l'astronauta del Discovery en “2001: A Space Odissey” en la seqüència “Jupiter and beyond the infinite”. Després vam sumar les cinc noies i els seus cinc colors. Ara la referència van ser els vestits més coloristes de la galàxia, els pertanyents a la saga Star Trek. I finalment necessitaven una nau espacial que va acabar sent una barreja del Enterprise i del Falcó Mil·lenari. Resultat: un homenatge visual al gènere de la ciència ficció i els films clàssics contemporanis amb els quals hem crescut i alimentat el nostre imaginari.

Coses de nens Making 005 Macedonia Diversa

ELIA
Preparem-nos per aconseguir la velocitat de la llum. Claudia introdueix les coordenades.

BERTA (irònica)
Apunta bé... no es converteixi aquest en el nostre últim salt al hiperespai.

CLAUDIA
Tan ocurrent com sempre. Tu vigila de no estavellar la nau amb qualsevol meteorit.
Laia, t'envio els paràmetres per al salt al hiperespai.

LAIA
Rebuts. Pas a la fase 1 per a l'inici d'alineació en òrbita. (Es gira cap a Aida). Comencem injecció de turbines.

AIDA
Turbines carregades. Motors inicien combustió. Màxima potència en 5, 4, 3, 2, 1...

LAIA
Estem en òrbita. Fase 2 complerta.

ELIA
Berta, inicia propulsió.

BERTA
Agarreu-vos que això serà divertit. Llestes?

TOTES
Llestes.

ELIA
Sort amigues!

Coses de nens Making 003 Macedonia Diversa


 

VEURE TAMBÉ

A Projectes Coses de nens.

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Segueix-nos en Facebook