Com es va fer... Això sí que no. Si ens retalleu, desapareixem

Si ens retalleu desapareixem BN 013 Dincat Diversa

Són les 08:30 del matí quan arribem a les portes de l'estudi fotogràfic de l'Anna Garcia que solidàriament ens ha cedit per a la gravació de l'espot Això sí que no. Si ens retalleu, desapareixem que organitza el col•lectiu Dincat (Discapacitat Intel•lectual de Catalunya) contra la retallada en el sector de la discapacitat.

Encara estem fem els últims retocs de llum i so quan fa acte de presència en el plató, puntual com sempre, atrafegada, també com sempre, la Laura Castro, responsable de comunicació del Dincat, acompanyada pel grup representatiu del col•lectiu de discapacitats intel•lectuals, cuidadors i treballadors del sector que protagonitzaran l'espot.

Si ens retalleu desapareixem BN 005 Dincat Diversa

Provenen de diferents punts de Catalunya. Són la Wahiba Badaia, Rosa Cadenas, Yolanda de Pablo, Marc Kalunge, Cati Machado, Fèlix Marina, David Martí, Marta Massagué, Helena Rodríguez, Montse Roca, Albert Ros, Blanca Sans, Antònia Vila i els seus acompanyants.

Si ens retalleu desapareixem BN 010 Dincat Diversa

I els diem a tots perquè s'ho mereixen. Perquè s'ho van currar molt. Des del principi, amb el plànol general on sortia tot el grup, fins a l'últim dels que va intervenir que va esperar estoicament el seu torn amb la càrrega dels nervis que anaven in crescendo a mida que es dilatava el temps. Perquè recordem que no són professionals del mitjà, però es van comportar com a tals.

Si ens retalleu desapareixem BN 011 Dincat Diversa

Això, increïbles, pacients, entregats, guapos, compromesos, simpàtics, responsables i molt, molt agraïts.

Si ens retalleu desapareixem BN 006 Dincat Diversa

A l'espot, les persones implicades plantegen en primera persona el perill que suposa pel seu futur aquesta política d'austeritat mal entesa i de retallades sense ànima. Persones que si es queden sense accés a un servei o a un lloc de treball protegit, són condemnades a quedar-se a casa, fora de la societat, com passava fa 30 anys. Condemnades a desaparèixer.

Si ens retalleu desapareixem BN 007 Dincat Diversa

Vam aprendre molt, sobretot que la gent humil fa les coses perquè vol, per solidaritat, per voluntarietat, perquè ens fa ser millors com a dones i homes. Vam aprendre que hi ha causes per les quals mereix la pena lluitar. Vam aprendre que no volem ser com l'elit per més que tinguin poder, portin corbata i els tractin de senyors. No.

Si ens retalleu desapareixem BN 008 Dincat Diversa

Això sí que no. Si ens retalleu, desapareixem es va crear amb la col.laboració d'en Josep Maria Soro periodista de TVC, el guió de la Laura Castro, la producció de l'Alfred Santapau i la realització d'en German Garcia de Diversa Audiovisual.

Si ens retalleu desapareixem BN 019 Dincat Diversa

Gràcies Anna per aquestes fantàstiques fotografies i per tot. A tu també Núria, petons. Gràcies companys.

VEURE TAMBÉ

A Projectes Això sí que no. Si ens retalleu, desapareixem

 

Deixa un comentari

Especifica tota la informació requerida (*) on s'indiqui. El codi HTML no és permès.

Segueix-nos en Facebook