SOTERREM LES VIES
Acció Musical de Creació Col.lectiva
EMCA

DESCRIPCIÓ
Curtmetratge documental que recull l'acció musical de reivindicació pel soterrament de les vies ferroviàries a L'Hospitalet que va tenir lloc, de forma simultània, a quatre ponts de la ciutat, el dia 1 de juny de 2013.

SINOPSIS
La peça audiovisual s'estructura en tres parts:

La primera contextualitza l'acció "Soterrem les vies", impulsada per l'Escola de Música - Centre de les Arts (EMCA) a L'Hospitalet, una ciutat travessada per dues línies ferroviàries que configuren un urbanisme segregat que dificulta el seu desenvolupament.

Soterrem vies 003 EMCA Diversa
 
La segona part documenta la interpretació musical que succeeix de forma simultània a 4 ponts de la ciutat. Alumnes de l'EMCA, alumnes de 5è de primària d'escoles de la ciutat i membres d'altres entitats artístiques, interpreten l'obra musical "Soterrem les vies" composta i conduïda per l'Agustí Martínez, professor de l'Escola de Música - Centre de les Arts i que conta també amb la conducció de l'Alba Haro, la Noemí Rubio i en Jesús Rodríguez Picó. La peça musical consta d'un motiu comú que sona de manera esglaonada a tots els ponts sobre sons improvisats que, en paraules del seu autor "simbolitzen l'acord envers la manca de consens".

Soterrem vies 004 EMCA Diversa
 
Finalment, a la tercera part, es fa lectura del manifest per part de les entitats que a l'any 2000 es varen constituir com la plataforma L'Hospitalet Sense Vies i van encetar una campanya ciutadana per recollir adhesions de persones i entitats a una reivindicació històrica: el soterrament de les vies de tren que separen els barris, obstaculitzen les connexions, frenen el desenvolupament econòmic i els projectes d'abast metropolità alhora que ocupen un espai que a L'Hospitalet és ben escàs.

Formalment es fa servir el recurs narratiu de la divisió de la pantalla en, aquest cas, quatre parts que mostren el que succeeix a cadascú dels ponts de forma simultània i que permeten veure i sentir com es va creant la peça musical.
 
Soterrem vies 005 EMCA Diversa
 
 
VEURE TAMBÉ EL BLOG DE DIVERSA
 

Logo EMCA 001 Logo Ajuntament LH 001
Soterrem vies 001 EMCA diversa
FITXA TÈCNICA
Títol: Soterrem les vies.
Any: 2013
Duració: 15'23"
Format panoràmic 16:9 - Color i BN
So: Estèreo Dolby Digital
Idioma: Català
Gènere: Esdeveniment Musical
Producció: EMCA, Diversa Audiovisual
 
INTERVENEN
Casa Galega Font Trobada
Escola Busquets i Punset
Escola Pau Vila
Escola Ramon Muntaner
Escola Ramón y Cajal
Escola de Música - Centre de les Arts L'H
Alba Haro
Agustí Martínez
Jesús Rodríguez - Picó
Noemí Rubio

EQUIP TÈCNIC
Realització i edició: Germán García
Producció tècnica: Alfred Santapau
So directe i mescla: Jordi Gutierrez
Càmeres: Pilar Àngel, Jaume Artigues, Lluís Escarmís, Germán García, Alfred Hermosa, Xavi Melguizo, Rodrigo Rezende i Alfred Santapau.
     + Projectes
CONSAGRACIÓ DE LA PRIMAVERA
Consagracio de la primavera 001 EMCA Diversa
TRÀNSIT 6.1 + CALIDOSCOPI
Transit 001 Mercat de les Flors Diversa
DONA EMBARASSADA AMB FULL EN BLANC
Dona Embarassada 001 Constanza Brncic Diversa